Jom Chat !

Selamat Datang Ke Blog Info Handphone...

Isnin, 26 September 2011

Generasi baru telefon bimbit !

Spice MI300

Csl Bluberry Knight W8000

SEBAGAI sebuah syarikat pengeluar telefon bimbit tempatan yang kini semakin dikenali, Spice CSL International Sdn. Bhd. (CSL) terus melangkah kehadapan dengan menghasilkan model terbaru. Kini CSL mempertaruhkan tiga lagi keluaran terbaru mereka iaitu Spice MI300, sebuah telefon bimbit android, Bluberry Knight W8000 untuk aplikasi 3G dan W600.

Bagi Spice MI300 didatangkan bersama pemproses sehingga 600 Mhz dan chip set daripada Qualcomm selain turut dilengkapi aplikasi 3G Quadband.

Memiliki skrin sesentuh HVGA seluas 3.2 inci sekali gus dapat memastikan ia memberi kepuasan sehingga ke tahap maksimum kepada peminatnya.

Antara kelebihan lain adalah ia juga memiliki kamera lima mega piksel, ROM 512 MB, RAM, 256 MB, WiFi, Pengesan G dan E-kompas.

Selain itu sistem androidnya juga telah diperbaharui daripada versi v1.6 kepada v2.1 dan hampir 50,000 aplikasi boleh dimuat turun daripada pasaran android.

MI300 turut dilengkapi sistem penentu kedudukan global (GPS) bersama perisian Map King, perisian anti kecurian, CSL Fun Club, BlueBerry Messenger, unit stor BlueBerry dan aplikasi tambahan berunsurkan Islamik seperti Penggera Azan, Kompas Kiblat dan Al-Quran.

Sementara itu bagi model 3G iaitu BlueBerry Knight W8000 turut dimuatkan bersama cip set Qualcom dan seperti biasa aplikasi 3G, skrin paparan LCD QVGA seluas 2.4 inci.

W8000 turut menggunakan papan kekunci QWERTY seterusnya boleh melayari Mini opera, Facebook, Twitter segala proses disokong oleh kad SD mikro.

Namun CSL turut memperkenalkan aplikasi yang unik iaitu pad trek, modem HSDPA, kamera tiga mega piksel, panggilan video, BlueBerry Messenger, BlueBerry Store, BlueBerry Mail.

Tidak ketinggalan aplikasi berteraskan Islamik iaitu penggera Azan, Kompas Kiblat, HadHari dan Al-Quran.

Seterusnya model W600 pula tetap sama, memiliki cipset Qualcomm, aplikasi 3G, paparan skrin LCD 2.4 inci, kamera tiga mega piksel, mini opera, Facebook dan Twitter selain turut disokong oleh kad SD mikro.

Antara kelebihan W600 yang lain adalah ia memiliki televisyen analog, modem HSDPA, memiliki ketiga-tiga kelebihan BlueBerry iaitu, mesej, mail dan stor selain aplikasi Islamik sama seperti W8000.

Ketiga-tiga model terbaru telefon bimbit tersebut kini sudah berada dipasaran untuk jualan dan bagi yang berminat anda boleh mendapatkannya di cawangan CSL yang berdekatan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan